Bezoek Koningin Beatrix

Koningin Beatrix in het Willem Arntsz Huis

Koningin Beatrix heeft op 20 mei 2011 het Willem Arntsz Huis in Utrecht bezocht. Ze bewonderde daar de expositie Kunst met Willem en sprak met medewerkers en cliënten over onder andere TOPGGz, FACT en Altrecht Jeugd. Op het binnenplein werd ze enthousiast ontvangen door tientallen cliënten en medewerkers en een aantal klassen van de nabijgelegen basisschool.

De Koningin is geïnteresseerd in de rol die kunst kan spelen binnen de psychiatrie. Daarom koos zij ervoor om Altrecht in het jubileumjaar te bezoeken in mei, de maand van de kunst. Tijdens het bezoek, dat zo’n anderhalf uur duurde, had de Koningin contact met cliënten, behandelaars, ervaringsdeskundigen, opleiders en onderzoekers. Judith Vuyk, directeur psychiater van Altrecht Willem Arntsz, schetste voor haar in het kort de historie  van Altrecht.

De Koningin had van tevoren aangegeven prijs te stellen op een kleinschalige setting, waarbij de ontmoeting met mensen uit de directe zorg voorop staat. Het Willem Arntsz Huis was vanmiddag daarom alleen toegankelijk voor genodigden. Aan het einde van het bezoek overhandigde Peter van Zijl, voorzitter van de Cliëntenraad, haar het boek Herstel bestaat aan.

Het bezoek van de Koningin vormde vandaag een markant hoogtepunt in ons bijzondere jubileumjaar.

Media

Op de verschillende grote media is aandacht besteed aan de komst van de Koningin

De foto’s zijn uitsluitend voor eigen gebruik en mogen niet door anderen dan Altrecht voor redactionele of commerciële doeleinden gebruikt worden.