Ontspanning draagt bij aan een goede balans tussen lichaam en geest. Je kunt op verschillende manieren ontspannen. Door tot rust te komen of juist door actief te zijn. In augustus, de maand van de ontspanning, zijn er voor zowel cliënten als medewerkers op diverse locaties en momenten mogelijkheden om te ontspannen. Op deze pagina zie je het complete overzicht. Afdelingen kunnen zich voor deze activiteiten aanmelden via het mailadres: maandvdontspanning@altrecht.nl De activiteiten worden dan in overleg met de afdeling gepland. Maar wees snel want: vol is vol!

Massage

Cliënten (17, 26 en 31 augustus) en medewerkers (23 en 24 augustus) krijgen de mogelijkheid om zich te laten masseren. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met Holos, opleidingsinstituut voor massage. In overleg met de behandelaren van je afdeling kunnen jullie als afdeling besluiten om de massage  aan te bieden aan een aantal cliënten. Je kunt je aanmelden via maandvdontspanning@altrecht.nl. Graag horen we hoeveel cliënten van de afdeling in aanmerking komen voor een massage, zodat we hiermee in de planning rekening kunnen houden.

Indien je je als medewerker wilt laten masseren bij Holos, kun je je vanaf eind juli inschrijven. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

Mocht je als medewerker gediplomeerd masseur zijn, dan kun je ook bijdragen. We willen graag zoveel mogelijk cliënten in de gelegenheid stellen zich te laten masseren. Mocht je een massageruimte en een massagetafel beschikbaar hebben, laat dit ons dan weten!

Workshop yoga

Op 2,10,16 en 24 augustus worden op verschillende locaties yogaworkshops gehouden. Yoga zorgt fysiek voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam zwaar te belasten. Spanningen en energieblokkades kunnen op een natuurlijke manier wegvloeien door je op een specifieke manier te bewegen en bewust adem te halen. De yogalessen worden verzorgd door Janine Welters en Debby de Vries, medewerkers van Altrecht en beiden gediplomeerd yogadocent.

Workshop zang

Op 15, 19, 22 en 26 augustus geeft zangcoach Jolieke Sorber zangworkshops. Na een warming-up, waarin je snel over je eventuele zangdrempel heen bent, sta je in deze workshop al snel met elkaar een meerstemmig lied te zingen. Zelfs als je nog nooit serieus iets met zang hebt gedaan, zul je versteld staan over de klank die er met de groep ontstaat. Jolieke begeleidt de workshop enthousiast en uitnodigend en zorgt voor uiteenlopend repertoire: van musical tot Afrikaans, van pop tot een smartlap, het kan allemaal voorbij komen. Als de groepsgrootte het toelaat, komt er ook nog een rondje improvisatie aan bod. Ook dit gebeurt veilig in groepsverband, dus niemand staat alleen! Aanmelden via: maandvdontspanning@altrecht.nl

Percussie Workshop

Een van de leukste manieren om een groep mensen enthousiast te krijgen, is samen muziek maken! Alle deelnemers spelen een percussie-instrument komen samen in een swingend samba muziekstuk. Met de grote bastrommel als het kloppend hart van de muziek, stapelen alle percussie-instrumenten samen hun ritme op tot een swingend geheel. Wil je je afdeling aanmelden? Mail dan naar: maandvdontspanning@altrecht.nl

Barbecue

Voor een beperkt aantal afdelingen kunnen we een BBQ organiseren. Enkele afdelingen hebben zich hiervoor al aangemeld, er is nog een aantal plekken. Interesse? Mail naar: maandvdontspanning@altrecht.nl


De activiteiten in deze maand worden gesponsord door:

     Logo Fonds Nuts Ohra     en